Päivä 5, Lüneburg – Medingen

Pitänee nyt aloittaa menneistä huomioista, koska eilen oli niin läheltä piti -tilanne. Kuljin kevyen liikenteen väylää, oikeaa laitaa, kuten tapoihin kuuluu. Ylämäkeen kun talsin, vastaan tuli pyöräilijöitä, joista viimeinen oli jäänyt hieman muista jälkeen. Hän tuli kovaa vauhtia alamäkeen ja oikealle kääntyvän tiukkaan mutkaan niin, että kun ei ollut maastopyöräilyn maailmanmestari, oli törmäysvaara todellinen. Jos olisin ollut viisi metriä edempänä, jompikumpi olisi ollut ojassa, kenties pahempaa. Nyt selvittiin säikähdyksellä. Vähän matkan päässä oli risteyksessä ryhmä pyöräilijöitä, totesivat ohi mennessäni huomanneensa vaaran.

Toinen menneistä jutuista ovat nämä näkemäni eläimet, joita tänään kumma kyllä ei tullut lisää. Matkan varrella ovat esiintyneet majava, rusakko, kaksi peuraa, kaksi haikaraa, kurkikin, ja tietysti lukematon määrä lintuja. Koirakammoisille nämä reitit eivät sitten sovi. Täällä koirat usein kulkevat vapaina.

Tämä päivä poikkesi hieman muista, kun aamulla sain varmistuksen tämän yön yöpymispaikasta, sanoi henkilö olevansa paikalla n. klo 15 asti. Piti siis kulkea rivakasti. Syntyi tuosta video kuitenkin, muutama kuvakin. Osa polusta toi mieleen menneet pyhiinvaeltajat, kun polku oli kapea, meni ylös ja alas, oli välillä varsin kasvillisuuden peittämäkin.

Hieman tuon aikataulun vuoksi joutui reittiä säätämään, otin pienen oikotien käyttöön, joka kylläkin kännykässä oli merkittynä vaihtoehtona. Tulvat olivat eräässä kohdin aiheuttaneet niin vahinkoa, että siinä ei polulle päässyt. Kevyen liikenteen väylä oli onneksi käytössä, veipä vielä oikeaan suuntaan 😅

Lüneburg on tutustumisen arvoinen kaupunki, musiikillisesti ja muutenkin ❤️

Vaaran paikka, jouduin itsekin kumartumaan epämukavan syvään. En haluaisi pyöräillä tuosta.

Polku menee sananjalkakasvuston lävitse 😣

Polulla oli nimi Skulpturenpfad 👍

Kirkko tiili-hirsi-arkkitehtuuria

Elämää yöpaikan naapurissa

Iltaruoalta tullessa huomasin oravan kirkon oven yllä 🥰

Päivän video löytyy:

Päivä 5, Lüneburg – Medingen
https://youtu.be/3CG7xNLsFlI

Yksi vastaus artikkeliiin “Päivä 5, Lüneburg – Medingen

  1. Varmasti upea reissu sinulla. ”Das Wandern ist der Mullers Lust, das Wandern.”

    Tykkää

Jätä kommentti